Reklamı gizle

1 bardak suyun içine atıp kapağını kapatın!

25 Kasım 2016
14.080

Histoloji ve Embriyoloji uzmanları, fesleğen bitkisinin, birçok hastalıkla savaşta doğal destek sağlayan, besin değeri çok yüksek bir bitki olduğunu söyledi.

Bitkiler ve antioksidanlarla ilgili uluslararası ve ulusal bilimsel çalışmaları bulunan Histoloji ve Embriyoloji uzmanlarına göre, Akdeniz mutfağında önemli bir yeri olan ve Yunancada “kraliyet” anlamına gelen fesleğen bitkisinin; anti-enflamatuar, antibakteriyel ve antistres özellikleri olduğunu söyledi.

feslegen-nelere-iyi-geliyor

Uzmanlar, K vitamini, kalsiyum, magnezyum ve beta-karoten açısından zengin olan fesleğenin, en başta kalp sağlığı için çok önemli olduğunu kaydetti.

Fesleğenin kalp sağlığı üzerinde de olumlu etkisi olduğunu vurgulayan Coşkun, “Yapılan araştırmalarda, yüksek antioksidan içeriği nedeniyle fesleğenin, kalp sağlığı üzerinde olumlu etkisi olduğu, yüksek kolesterolü düşürdüğü gözlenmiştir.

Yine yapılan araştırmalar, bu bitkinin açlık ve tokluk kan şekerini düşürebildiğini, patojen bakterilerin çoğalmasını engellediğini, ödeme karşı da etkili olduğunu göstermektedir

Fesleğende bulunan flavonoidler, serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı hücresel düzeyde koruma sağlamakta, DNA hasarına karşı hücreleri korumaktadır” dedi.

Kendine özgü hoş ve rahatlatıcı bir kokusu olan bu bitkinin, stres ve anksiyeteye bağlı sorunlarla mücadelede de önemli destek sağladığının altını çizen uzmanlar, toplumda oldukça sık karşılaşılan, uyku düzensizliği, yorgunluk, stres ve unutkanlık sorunlarına karşı da bu bitkiden yararlanılabileceğini ifade etti.

Fesleğenin nasıl kullanılacağını anlatan uzmanlar, “1 su bardağı sıcak suya atılacak olan yaş veya kuru bir tutam kadar fesleğen yaprağı, 5-10 dakika ağzı kapalı olarak bekletildikten sonra çay olarak içilebilir. Salatalara, yemeklere eklenerek tüketilebileceği gibi, yağı, ekstresi de kullanılabilir” şeklinde konuştu.

Etiketler:
Kaynak: Ahaber
Yorumlar