Reklamı gizle

Çilek yaprağının faydaları nelerdir?

10 Aralık 2016
1.908

Bahar ve yaz aylarında severek tükettiğimiz çileğin çok faydalı olduğunu biliyoruz. Ancak çöpe attığımız çilek yaprağının birçok hastalığa iyi geldiğini biliyor musunuz? İşte çilek yaprağının saymakla bitmeyen faydaları…

Antioksidan özelliği olan çilek yaprağı kanı temizler, bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bağırsaklara oldukça faydalıdır. Kabızlık, bağırsak iltihabı, bağırsak gazları ve bağırsak kurtlarına iyi gelir. Metabolizmayı hızlandırır.
Karaciğer hastalıklarına karşı koruma sağlar.
Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kum ve taş döken hastalara tavsiye edilir.
İdrar söktürücü özelliğiyle vücuttaki ödemin atılmasında etkilidir.
Gırtlak kanserine karşı korur.
Kalp ve damar hastalıkları ile kolesterole iyi gelir, tansiyonu düzenler.
Ağız yaralarında kullanılır.
Sarılığa iyi gelir.
Stres tedavisinde etkilidir, uyumayı kolaylaştırır.
Çilek yaprağı nasıl kullanılır?
Çilek yaprağını yeşil ya da kuru kullanabilirsiniz. Yeşil kullanmak isterseniz sıcak suyla yıkadıktan sonra kaynayan suya birkaç yaprak atıp 5 dakika demlendikten sonra içebilirsiniz.
Kuru tercih ederseniz 300 gram kadar kuru çilek yaprağını bir gece suda bekletin. 5 bardak suya çilek yapraklarını atın. 15-20 dakika kadar kaynattıktan sonra balla tatlandırarak için.
Ağız yarası tedavisinde kullanmak için çilek yaprağıyla yaptığınız çayla gargara yapın.
Bu alternatif tıp yöntemlerini uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.
Kaynak: Milliyet
Yorumlar