Reklamı gizle

Diyabet ve Diyet: Kan Şekerini Kontrol Eden 7 Gıda

17 Mart 2017
12.245
 

Eğer tip 2 diyabetliyseniz,yedikleriniz kan şekerinizi kontrol etmede size yardımcı olabilir.

” Diyabet , kan şekeri veya glikoz seviyeniz normalden yüksek ise; American diyabet derneğinde’da Sağlık ve Eğitimden Sorumlu Başkan Vekili Maggie Powers, ekmek, tahıl, pirinç, makarna, meyve, süt ve bu gibi gıdaların kan şekeri artışına neden olabilecek karbonhidrat gıdaları olduğunu söylüyor .

Powers, yemek planınız gün boyunca tabağınıza koyduğunuz karbonhidrat miktarına ve türüne odaklanmalıdır.

Ancak sevdiğiniz gıdaların olması da önemlidir. Yeterince yemek yersiniz, böylece kendinizi tatmin hissedersiniz ve aşırı yemekten ve kötü seçimlerden kaçınırsınız. Powers’ın kan şekerinizi kontrol altında tutmasına ve sizi mutlu ve sağlıklı yapması için tavsiye edebileceği yedi yiyecek var.

1. Ham, Pişmiş veya Kavrulmuş Sebzeler

Bunlar bir yemeğe renk, lezzet ve doku katar. Mantar, soğan, patlıcan, domates, Brüksel lahanası ve kabak gibi, düşük karbonhidratlı lezzetli sebzeler seçin.

Az yağlı soslar, humus , guakamole ve salsa gibi dipslerle veya biberiye, biber veya sarımsak gibi farklı çeşnilerle kavurarak deneyebilirsiniz.

2. Yeşiller

Normal salatanızın ötesine geçin ve lahanayı, ıspanağı ve pazıyı deneyin. Powers, bunların sağlıklı, lezzetli ve az karbonhidratlı olduğunu söylüyor.

Kızarmış lahana için fırında zeytin yağına bırakılabilir. Ayrıca doku ve farklı bir lezzet eklemek için kavrulmuş sebzelerle yeşillikleri karıştırabilir veya somon gibi proteinli gıdalar ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.

3. Leziz, Düşük Kalorili İçecekler

Bildiğimiz saf su her zaman iyidir, ancak meyve ve sebzelerle doldurulan su daha ilginçtir. Bir limon veya salatalık kesin ve suyun içine koyun veya bazı meyve,sebzeler ile buz küpleri yapın.

Sıcak çayı sevmiyorsanız, limonlu soğuk çay veya tarçın çubuklarını deneyin .

Powers, “Bu içecekler sadece düşük karbonhidratlı değil, aynı zamanda diğer yiyecekleri de beğenmiyorsanız  yerini doldurmak için yardımcı olabilirler” dedi.

4. Kavun veya çilek

Bunlarının 1 bardağında sadece 15 gram karbonhidrat olduğunu biliyor muydunuz?

Powers, kavun ve çilek için “Biraz daha pahalı ama besleyici madde ve lif doludur, sağlıklıdır.” dedi.

Farklı bir şey yapmak istiyorsanız, kavun veya çilekleri düz yoğurt ile karıştırın yada buz küplerine koyun.

5. Tam taneli, yüksek lifli gıdalar

Aşırı yemek yemeye veya yanlış gıdaları seçmeye devam etmemek için bunları okuyun.

Kuru fasulye, bezelye ve mercimek gibi baklagilleri deneyin. Çiğ sebzelerinizle birlikte siyah fasulye ve mısır salatasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Powers, “Bu gıdaların hala karbonhidratları var, ancak ilginç aromaları var” diyor.

6. Biraz Yağ

İyi yağ seçenekleri arasında, zeytinyağı, avokado ve yağlı balıklar bulunur – düşünün somon marul yatağı üzerinde, örneğin.

Bonus: Powers, balıktan elde edilen yağ, salata için bir pansuman kaynağı olarak hizmet eder. diyor.

7. Protein

Powers, yoğurt, süzme peynir, yumurta ve yağsız et öneriyor.

“Bir kereviz çubuğundaki fıstık ezmesi, sağlıklı ve tatmin edici bir atıştırmalık için iyi bir yağ ve protein karışımıdır” diyor.

Ayrıca, daha az yağlı bir peynir çubuğunda veya sığır eti sarılabilen bir çubukla da aperitifler yapabilirsiniz – ancak onlarda ne kadar sodyum bulunduğunu da göz önünde bulundurun diyor.

Genel olarak yeme planınız “sıkıcı olmamalıdır” diyor Powers, “Sevdiğiniz gıdalar bir dengi karbonhidratlar içermelidir” diyor.

 

Yorumlar