Reklamı gizle

Kanser riskini azaltmak için bunları tüketin

13 Şubat 2017
3.127

Son zamanlarda kansere yakalananların sayısının artmasıyla çoğu kişi önlemler almaya başladı. İşte kansere yakalanma riskini azaltmak için tüketilmesi gereken 16 besin…

1. Acı biber

Doğal yetiştirilen acı biber bağışıklık sistemini güçlendirerek kanserle savaşıyor. Özellikle de mide kanserine karşı koruyucu etki sağlayabiliyor. Kurutulmuş acı biber ise önerilmiyor.

 

2.Ahududu

İçerdiği A vitaminiyle vücuttaki toksinleri atarak kanı temizliyor. Elma ve kivi de içerdiği lif oranı ve antioksidan etkisiyle yanınızda bulunuyor.,

 

3. Böğürtlen

Antioksidan özelliğiyle vücuttaki zararlı maddeleri atmaya yardımcı oluyor. Yaban mersini ve çilek de tüketmeniz öneriliyor.

 

4.Brokoli

Tadı ve kokusu çok sevilmese de buharda çok az pişmiş hatta çiğ yenilen brokoli, kolon ve prostat kanseri riskini azaltabiliyor. Brüksel lahanası, lahana, karnabahar da bu özellikleri gösterebiliyor.

 

5.Ceviz

Meme, prostat ve bağırsak kanserlerine içerdiği omega-3`le savaş açıyor.

 

6.Domates

Domatesi mevsiminde çiğ olarak, kışın da salça olarak tüketmek kadınlarda meme, erkeklerde ise prostat kanserine karşı savaşıyor.

 

7.Keten tohumu

İçinde bulunan yüksek lif prostat, beyin, kolon ve cilt kanseri hücrelerine zarar vererek iyileşmeye yardımcı olabiliyor ve bazı tür kanser hücrelerinin oluşmasını engelleyebiliyor.

 

8.Soğan

Akciğer ve mide kanserlerine karşı savaşan soğanın vücudumuza başka sağlıklı etkileri de bulunuyor.

 

9.Sarımsak

Özellikle karaciğer ve mide kanserine karşı tam bir savaşçı olan sarımsak diğer kanser türlerini yok etmede etkili olabiliyor.

 

10.Soya ürünleri

Özellikle östrojen hormonuna olan etkisiyle mesane kanserini önleyebiliyor. Bunun yanında yumurtalık ve göğüs kanserlerine de iyi geldiği söyleniyor.

 

11.Ispanak

İçeriğindeki karotenler ve lutein maddeleriyle kansere karşı güçlü bir silah olabiliyor.

 

12.Turp

Kara turp, karaciğeri temizlemesi dışında özellikle meme kanserine karşı fayda sağlayabiliyor.

 

13.Yeşilçay

Polifenol içeriğiyle mide ve bağırsak kanserlerine karşı savaştığı biliniyor. 5 dakikadan fazla demlememeniz öneriliyor.

 

14.Yoğurt

Evde taze sütle yapılan yoğurt meme, kolon, mide, yumurtalık, endometriyoz kanserinde etkili olabiliyor.

 

15.Nar

Zamanında tüketilen doğal nar, çekirdeğiyle birlikte yendiğinde meme kanserine faydalı olabiliyor. Bunun yanında portakal, mandalina, greyfurt, limon da kansere karşı etkili turunçgillerden.

 

 

Yorumlar