Reklamı gizle

Kivi ile Yüksek Şekerinizi Düşürün!

30 Aralık 2016
14.381

kivi-ile-yuksek-sekerinizi-dusurun

Bilindiği gibi soğuk kış günlerinde soğuk algınlığı ve gribe yakalanmamak elde değil. C vitamini yönünden zengin olan kivinin günde 2 adet tüketilmesi öneriliyor. Uzmanlar, kivinin vücut direncini güçlendirdiğini söyleyerek kışın kahvaltıda bile kivi tüketilmesini tavsiye ediyor.

Kivinin birçok faydası olduğunu söyleyen uzmanlar, kış mevsiminde düşen vücut direncini artırmak için özellikle tüketilmesini tavsiye ediyor.

Özellikle kış mevsiminde artan soğuk algınlığı ve gribe yakalanmamak için C vitamini yönünden zengin olan kivinin bolca tüketilmesi öneriliyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, son dönemde mevsimsel soğuk algınlığı ve grip vakalarında artış gözlemlendiği belirtilerek, bu hastaların çoğuna vitamin yönünden zengin olduğu bilinen kivi tüketmeleri önerilmiştir.

Uzman Doktorlar, “Yapılan bilimsel çalışmalar sonucu kivinin gribal enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına iyi geldiği bilindiği gibi bu meyveyi tüketen vatandaşlarımızın uzun süre hasta olmadığını görüyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Vücut direncini artırmak için yiyin

Kivinin Karadeniz Bölgesi’nde oldukça fazla üretildiğine dikkati çeken Uzman Doktorlar, “dolayısıyla C vitamini deposu kivinin bulunması da oldukça kolay ve hemen hemen her manav ve markette ucuza kivi bulmak mümkün. Vücut direncimizin güçlenmesi için mutlaka kivi tüketilmesi gerekmektedir” ifadesini kullandılar.

Uzman Doktorlarımız, küçük-büyük herkese günde en az 2 kivi tüketmesini önererek, “özellikle büyüme çağındaki çocuklarımızın kivi tüketmesinde oldukça fazla fayda bulunuyor. Hatta bizim düşüncemiz, kahvaltıda bile kivinin tüketilmesi yönündedir. Kahvaltı öğününde tüketilen bir kivi, çocukların günlük vitamin ihtiyacının hemen hemen hepsini karşılayacaktır.” açıklamasında bulundu.

Mayhoş Tadıyla Şifa Kaynağı

Bilindiği gibi kivi, özellikle C, E ve K vitaminleri ile potasyum açısından zengin bir meyvedir. E ve C vitaminleri vücutta serbest radikallerin yol açtığı hasarı en aza indiren antioksidanlardır. Vücudun genelinde dokuların ve hücrelerin yenilenmesi, kolajen üretiminin desteklenmesi, kemik sağlığının korunması ya da yaraların kolay iyileşebilmesi için C vitaminine ihtiyaç duyuyoruz.

İşte C vitamini kaynağı kivinin faydaları:

C vitaminin yanı sıra A ve E vitaminin de bulunduğu kivinin çok fazla faydası var ama en bariz faydası, kanser türlerinin geciktirilmesi ve kansere yakalanma riskinin azaltılmasına fayda sağlar, özellikle kolon kanserine yakalanma riskini azaltır. Antioksidan özelliğiyle kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Kivinin yapısında bulunan lif oranı kabızlığı önlüyor. Tansiyon ve kolesterol düşürücü etkileri olduğu biliniyor. Grip, nezle, hatta astım hastalığına faydalıdır. Özellikle gribal enfeksiyonların sık görüldüğü günümüzde bol miktarda tüketilmelidir.

Diyabete Karşı Koruyucu!

Şeker hastaları birçok yiyeceği yiyemez. Kandaki şeker seviyelerini belli bir oranda tutmaları gerekmektedir. Kivi tam da şeker hastalarına göre bir meyvedir. Diyabet yani şeker hastalığı olan kişiler kivi tüketerek kandaki şeker oranını dengede tutabilirler.

Yorumlar