Reklamı gizle

Mucize Bitki Isırgan Otu ve Çayı Hakkında Bilmedikleriniz

26 Aralık 2016
8.451

mucize-bitki-isirgan-otu-ve-cayi-hakkinda-bilmedikleriniz

Her bahçede mutlaka bulunan yol kenarlarında bile rastladığımız ısırgan otunun yararları saymakla bitecek gibi değil.

İçeriğinde birçok şifa kaynağı bulunan ısırgan otu sekretin, potasyum, kalsiyum, formik asit, nitrat, C vitamini, klorofil, demir, asetilkolin, sokpoletin, histamin, flavonol, glukozit, sitosterol, serotonin, lektin, kumarin, hidroksisitosterol ve tanin içermektedir.

Isırgan otu genellikle vücutta oluşmuş yağ bezeleri, urlar ve kistler için kullanılmaktadır. İyi huylu veya kötü huylu gözlemlenen kistlerde tedavide başarı oranı oldukça yüksektir. Kistler için kullanma şekli genellikle ısırgan tohumu ve ısırgan otu çayı olarak bilinmektedir.

Isırgan Otunun Yararları Nelerdir?

  • Kan şekerini düşürerek diyabet hastalığının gerilemesi için kullanılır.
  • Kepeği önleyerek saçlara canlılık verir
  • Karaciğer hastalıkları ve karaciğer yağlanmasında büyük bir şifa kaynağıdır.
  • Yavaş uzayan saçlarının uzamasını hızlandırır.
  • Prostat hastalıklarının hepsinde tedavi ve önlenme için kullanılır.
  • Kabızlık için kullanılır.
  • Adet dönemlerinde ödem söktürücü olarak kullanılır.
  • Bağırsak hastalıklarında tedavi için kullanıldığında başarı oranı oldukça yüksektir.
  • İdrar yolları hastalıkları için kullanılır.
  • Böbrekleri temizler
  • Romatizma hastalıklarında ağrı kesici etkisi vardır.
  • Bağırsak gazlarını gidermek için kullanılır.

Isırgan Çayı

Isırgan çayı hiçbir rahatsızlığı olmayan kişiler tarafından kullanılabilir. Genellikle rahatsızlığı olmayan kişiler tarafından içeriğindeki C vitaminin ve diğer vitaminlerin bağışıklık sistemi kuvvetlendiricisi olarak bilindiği ve kış hastalıklarından ısırgan çayının koruduğu bilinmektedir.

Isırgan çayı çok kolay bir şekilde hazırlanan çaylar arasındadır. Isırgan çayını yapmak için kurutulmuş ısırgan veya taze ısırgan kullanmak uygundur. Isırganı taze olarak saklamak istiyorsanız ilk aldığınızda yıkayıp kurutarak buzdolabının buzluk kısmında saklayabilirsiniz. Buzluktan her ihtiyacınız olduğunda bir tutam almanız ve diğer kalan kısmını tekrar buzluğa koymanız gerekmektedir.

Isırgan çayı bir su bardağı su kaynatılarak içerisine bir tutam ortalama 5 gram kadar ısırgan otu atarak hazırlanmaktadır. Isırgan otu kaynar suya atıldıktan sonra 5 dakika kadar demlenir ve içilir. Isırgan otu kullanmak zor gelen kişiler ısırgan tohumu da kullanabilir. Isırgan tohumunu kullanma şekli genellikle bal içerisine konularak yapılmalıdır. Fakat diyabet hastaları ısırgan tohumunu sade veya zeytinyağı ile karıştırarak içmelidirler.

Yorumlar