ZİYNETİ KOCABIYIK

Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu

“Vücudumuzda tuz dengesini böbrekler sağlar. Bu sebeple tuz tüketimi ve gizli tuz alımına dikkat edilmeli” dedi. Masaya gelen yemeğe tadına bakmadan tuz eklemenin hata olduğunu anlatan Doç. Dr. Atasoylu;

“Bunun dışında gizli tuz kaynağı yiyecekler de vardır.

Bunlar içinde

  • peynir çeşitleri,
  • tuzlu zeytinler,
  • hazır soslar,
  • ketçap,
  • mayonez,
  • hardal,
  • kuru yemişler (kavrulmuş olanlar),
  • hazır çorbalar ve bulyonlar,
  • konserve yiyecekler,
  • turşu,
  • şarküteri ürünleri (sucuk, salam, sosis),
  • cipsler,
  • bisküviler,
  • krakerler ve hazır ayranlar sayılabilir” dedi.