Reklamı gizle

Tip-1 Diyabetliler İçin Dondurma Hakkında Önemli Tüyolar

1 Kasım 2015
3.500

Fast-food gıdalar satan ünlü restaurantlarda satılan dondurmalar sütten değil kremadan yapılmakta. Yani karbonhidratları daha düşük ama yağ oranları daha yüksek. Bu nedenle pompa kullanan arkadaşlar bunları tükettiğinde yayma kullanmalı.

Burada dikkat edilmesi gereken husus ise nasıl tüketildiği. Örneğin ünlü bir fast-food restaurantından karamel soslu dondurma yiyoruz. Yaklaşık 30 gr kh içeren bir dondurmamız ve 15 gr karbonhidrat içeren karamel sosumuz var. Burada karamel sosu için hemen insülin yollanmalı, dondurma içinse yayma yapılmalı. Yani kullanacağımız ikili yayma.

dondurma

Aynı şekilde külah dondurmalarda da 15 gr kh içeren külahın insülini hemen verilmeli, dondurma yayılmalı.

Ancak bardakta sossuz yenen dondurma için normal yayma yapılmalı. Süt ile yapılan dondurmalarda ise insülini hemen verilmeli. Yayma uygulanması gereken yağlı besinlerde yayma yapmazsak, 3. saatte ciddi yükseklik yaşarız.

Unutmayalım bu yüksekliğin suçlusu yediğimiz dondurma değil, bizim insülini veriş şeklimiz.

Kornetler ve Magnum türevleri de krema ile yapılan dondurmalar.

Kalem kullanan arkadaşlar ise mümkün olduğunca süt ile yapılmış dondurmalar tercih etmeli ki, dalgalanmalar az olsun.

Yorumlar