Reklamı gizle

Bu Yiyecekler Diyabet Riskini…

15 Mart 2017
5.847

Her yaşın ayrı bir beslenme düzeni olduğunu söyleyen uzmanlar, ‘Geleceğinize yatırım yapmak için 20’li yaşlardan itibaren bazı gıdalara ağırlık verin’ diyor…

Hayati hastalıklar artık her yaşta herkesi tehdit ediyor.

Tarım ilaçlı, işlenmiş ve hazır gıdalar ciddi rahatsızlıkları kaçınılmaz kılıyor.

Ancak, ilerleyen yaşla birlikte pusuda bekleyen bazı hastalıklar da yakamıza yapışıyor.

Uzmanlar sağlıklı ve kaliteli yaşamak isteyenlerin farklı yaşlarda tüketmeleri gereken besinlere dikkat çekiyor.

Uzmanlar, 20’li yaşlardan 60 yaş ve üstüne kadar hem kadınlara hem de erkeklere nasıl beslenmeleri gerektiğinin tüyolarını veriyor…

KADINLAR DİKKAT!

20’Li YAŞLAR

Genç kızlığa geçtiniz, yeme-içme alışkanlıklarınıza daha çok dikkat etmelisiniz.

Günde en az 85 gram tam tahıllı gıda yemeyi hedefleyin.

Yulaf, arpa, buğday ve esmer pirinç, hepsi lif açısından zengindir ve TİP 2 diyabet riskinizi azaltır.

Fast-food’u bırakıp organik meyve-sebze tüketin.

30’LU YAŞLAR

Şekerli yiyecekleri ve kalorisi yüksek, besin değeri düşük içecekleri sınırlandırın.

Fazla şeker tüketimi kan şekerinizi hızla yükseltip alçaltır.

Sebze-meyveleri porsiyon kontrolü yaparak tüketin.

40’LI YAŞLAR

Günde 3 bardak yağsız veya az yağlı süt ürünü tüketin.

Süt, yoğurt veya peynir olabilir.

Kalsiyum zengini, D vitamini içeren besinleri tercih edin.

Kefir, bağırsaklarınızı rahatlatır.

50’Li YAŞLAR

Canınız bir şey atıştırmak istediğinde kurabiye, kek, pasta yerine kuruyemiş yiyin.

Günde 5 badem, yüksek tansiyon ve kolesterol riskini azaltır.

60’LI YAŞLAR

İşlenmiş, yağlı ve şekerli gıdalardan uzak durun.

Yağsız et tüketin.

Yetişkin kadınlar günde 48 gram protein almalıdır.

ERKEKLERE ÖZEL…

20’Li YAŞLAR

Tahılları tercih edin.

İleriki yaşlarınızda şeker hastası olmamak için bol lifli gıdalara yönelin.

Asitli içeceklerden, hamburger ve pizzadan uzak durun.

30’LU YAŞLAR

Yüksek kaliteli protein alımınızı artırın.

Bunu yağsız kırmızı et, tavuk ve tam taneli bakliyattan sağlayabilirsiniz.

Şekerli ve nişastalı yiyecekleri sınırlandırın.

Gerekirse bir multivitamin kullanmak için doktorunuza danışın.

40’LI YAŞLAR

Bu yaşlarda karın bölgesi yağlanabilir.

Bu da metabolik sendrom, diyabet ve kalp hastalığının habercisidir.

Tam tahıllı olmayan, doymuş yağ oranı yüksek, trans yağ içeren ve basit şekerli yiyeceklerden kaçının.

50’Li YILLAR

Şekeri hayatınızdan çıkarın.

Bol sebze-meyve ve süt ürünleri tüketin.

Kuruyemişlere ağırlık verin.

60’LI YILLAR

Çoğu günler tahıl, protein, sebze ve meyve, süt ürünleri gibi tüm gruplardan gıda alın.

Her gıda grubundan farklı yiyecekler seçin.

Örneğin, sürekli elmayı tercih etmeyin.

Her gün çeşitli yiyecekler yemek, ihtiyaç duyduğunuz tüm besinleri almanıza yardımcı olacak.

Yorumlar